Fıstıklı Kaymaklı Midye Baklava - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

26 Mayıs 2020 Salı

Fıstıklı Kaymaklı Midye Baklava

Sponsorlu Bağlantılar




Fıstıklı Kaymaklı Midye Baklava 
kaymak için malzemeler 
Sponsorlu Bağlantılar
1 lt süt
1 su bardağı irmik 
👉🏻Şerbeti için 
5 su bardağı şeker 
6 su bardağı su 
Bir minik dilim limon 
👉🏻Hamuru için 
50 gr sıcaklığın da tereyağı veya margarin de koyabilirsiniz
İki adet yumurta
İki yemek kaşığı sirke ben üzüm sirkesi kullandım diğer sirkelerle kullanabilirsiniz
Bir çay bardağı süt
Bir çay barda sıvı yağ
Bir çay bardağı su
Bir fiske tuz
5 su bardağı baklavalık un




👉🏻açmak için nişasta buğday veya mısır farketmez
👉🏻üzeri için 300 gr tereyağ
👉🏻1,5 su bardağı kadar öğütülmüş fıstık veya ceviz fındık da koyabilirsiniz
👉🏻180 ila 150 derece arasında fanlı fansız her iki şekilde pişirebilirsiniz fırının orta bölümünde alt üst pişirin
👉🏻Yaklaşık 40 dakika kadar pişmesi gerekiyor bu süre fark edebilir fırından dolayı ona dikkat edin hafif kızarmış olması gerekiyor
Su bardağı ölçüm 200 ml
Çay bardağı ölçüm 125 ml
Tepsi ölçüm 30x40 cm
Her ikiside sıcak olacak şerbetlerken benim_mutfagimm'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments