Kısır Tarifi
2,5 su bardagi kisirlik ince bulgur
1 cay bardagi siviyag
Sponsorlu Bağlantılar
1 yemek kasigi domatessalcasi1 yemek kasigi biber salcasi
2 adet kuru sogan
6,7 adet yesil sogan
Yarim demet maydonoz
1 cay kasigi kimyon
1 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi kirmizibiber
1 limonun suyu
Yeterince tuz
Yapilisi:Öncelikle ince bulgur bir kaba alinir üzerini gececek kadar kaynar su konup üzeri kapatilir ve bir kenara alinir.
Siviyag tavaya alinir üzerine incecik dogranmis kurusogan alinip 4,5 dakika kavrulur üzerine salcalar ilave edilip karistirilir ve bir kac dakika kavrulup ocaktan alinir.
Bir kenarda bekleyen ince bulgurun üzerine ilave edilip karistirilir daha sonra baharatlari tuzu limon suyu eklenir en son ince dogranmis yesil sogani ve maydonozuda eklenip iyice karistirilir ve servis tabagina alinir üzeri istenilen sekilde süslenip servis yapilir.
Servis ederken asma yapraklari toplanip yikanir kaynamis tuzlu suya bastirilip istege bagli bir kac dakika kaynatilir rengi dönünce süzülüp servis edilir.
Not:Kisiri karistirdiktan sonra istege bagli siviyagi ve limon suyu arttirilabilir.lezizsofralar'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments