Minik Pamuk Bazlama(yaklasık 16 adet cıkıyor ama ben biraz fazla yaptım)
2 subardagı ılık sut
Yarım paket yas maya
Sponsorlu Bağlantılar
1,5 tatli kasıgı tuzAldıgı kadar un
Yapılusı
Unu eklemeden tum malzemeyi karıstırın.Yavas yavas unu ekleyip ele yapısmayan pogaca hamuru kuvamında bir hamur elde edin.Hamuru toparlamak icin elinizi yaglayıp yogurun.Uzerini ortup mayalanmaya bırakın.Mayalanan hamuru bezelere bolup yaglanmıs teosiye dizip uzerini ortup yarım saat tepsimayası yapın.Bezeler mayalanıp buyuyunce lahmacun makinasına aralıklı dizip kapagını kapatın.Kapagı acın arkalı onlu guzelce kızaran bazlamaları alın.Hamur bitene kadar bu islemi yapın.Bu makinanız yoksa hafif uzerine bastırdıgınız bezeleri tavada da pisirebilirsiniz.Afiyetle...zeynolu_tatlar'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments