Sponsorlu Bağlantılar
Tart Kalıbında Muhallebili Revani
Malzemeler
Revani için:
* 2 tane yumurta
* Yarım su bardağı toz şeker
* Yarım su bardağı yoğurt
* Yarım su bardağı sıvı yağ
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 su bardağı un
* yarım su bardağı irmik
* 1 yemek kaşığı mavi haşhaş( olmayabilir)
Kreması için:
* 2 su bardağı süt
* 2 yemek kaşığı dolusu un
* 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
* 4 yemek kaşığı toz şeker
* yarım poşet krem şanti
* 1 paket vanilya
* yarım çay bardağı soğuk süt
Üstü İçin
Hindistan cevizi
Şerbeti için:
* 2 su bardağı toz şeker
* 2, 5 su bardağı su
* Yarım yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı
1. Öncelik şekeri suyu bir tencereye alın, kaynadıktan 1Odk sonra limon suyu ilave edilir.5dk daha kaynatıp ocağın altını kapatın. Soğumaya bırakın. Bu arada muhallebiyi hazırlayın, vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye alın karıştırarak katılaşıncaya kadar pişirin.kaynayınca vanilyayı koyup karıştırıp ocağın altını kapatıp soğumaya bırakınız.
Muhallebi soğuyunca mixer ile çırpılır.Çırpılan muhallebinin üzerine krem şanti ,ekleyip mixer ile çırpılır.En son sütü de ekleyip çırparız
2. Bu arada Muhallebi soğurken tatlının keki hazırlanır. İlk önce yumurta, şeker 7 dk mixer ile çırpılır.
3. Ardından yağı yoğurdu , haşhaşı ekleyin, karıştırın.
4. En son unu irmiği kabartma tozunu vanilyayı eklenir.Hamur kıvamını aldıktan sonra bolca margarinle yağlayıp hafif un serptiğiniz tart kalbının içine dökültür.( az yağlarsanız kalıptan çıkmaz )
5. 180 derecelik ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir..İlk sıcaklığı çıkınca tart kalıbın çıkarılır.Şerbet revaniye dökülür. Revani şerbetini çekip iyice soğuduktan sonra muhallebi üzerine dökülür.Muhallebinin üzerine Bolca Hindistan cevizi serpilir.
8. Buzdolabında 1-2 saat kadar beklettikten sonra servis edilir.Afiyet olsun.yldizkoc'a tesekkurler.
Malzemeler
Revani için:
* 2 tane yumurta
* Yarım su bardağı toz şeker
* Yarım su bardağı yoğurt
* Yarım su bardağı sıvı yağ
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 su bardağı un
* yarım su bardağı irmik
* 1 yemek kaşığı mavi haşhaş( olmayabilir)
Kreması için:
* 2 su bardağı süt
* 2 yemek kaşığı dolusu un
* 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
* 4 yemek kaşığı toz şeker
* yarım poşet krem şanti
* 1 paket vanilya
* yarım çay bardağı soğuk süt
Üstü İçin
Hindistan cevizi
Şerbeti için:
* 2 su bardağı toz şeker
* 2, 5 su bardağı su
* Yarım yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı
1. Öncelik şekeri suyu bir tencereye alın, kaynadıktan 1Odk sonra limon suyu ilave edilir.5dk daha kaynatıp ocağın altını kapatın. Soğumaya bırakın. Bu arada muhallebiyi hazırlayın, vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye alın karıştırarak katılaşıncaya kadar pişirin.kaynayınca vanilyayı koyup karıştırıp ocağın altını kapatıp soğumaya bırakınız.
Muhallebi soğuyunca mixer ile çırpılır.Çırpılan muhallebinin üzerine krem şanti ,ekleyip mixer ile çırpılır.En son sütü de ekleyip çırparız
2. Bu arada Muhallebi soğurken tatlının keki hazırlanır. İlk önce yumurta, şeker 7 dk mixer ile çırpılır.
3. Ardından yağı yoğurdu , haşhaşı ekleyin, karıştırın.
4. En son unu irmiği kabartma tozunu vanilyayı eklenir.Hamur kıvamını aldıktan sonra bolca margarinle yağlayıp hafif un serptiğiniz tart kalbının içine dökültür.( az yağlarsanız kalıptan çıkmaz )
5. 180 derecelik ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir..İlk sıcaklığı çıkınca tart kalıbın çıkarılır.Şerbet revaniye dökülür. Revani şerbetini çekip iyice soğuduktan sonra muhallebi üzerine dökülür.Muhallebinin üzerine Bolca Hindistan cevizi serpilir.
8. Buzdolabında 1-2 saat kadar beklettikten sonra servis edilir.Afiyet olsun.yldizkoc'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments