CEVİZLİ MUHALLEBİLİ YAZ TATLISI
Malzemeler
1 litre süt
Sponsorlu Bağlantılar
1 su bardağı un (normal klasik su bardağı)2 yemek kaşığı irmik
1.5 su bardağı şeker arzuya göre azaltılabilir
125 gr margarin
1 paket vanilya
Üzeri için
2 paket kremşanti
1 su bardağı süt
Süslemesi arzunuza kalmış
Muhallebi bir tencerede biraz un kokusu gidene kadar karıştırılır ardından irmik süt şeker ilave edilip telli spatula ile çırpılırak pişirilir
Islatılmış Dikdörtgen borcam tepsiye dökülür soğuyunca krem şanti çırpılır ve üzerine serilr 3/4 saat buzdolabında bekletilip süslenir ve kesilip servis edilir afiyet olsun hayatmutfagm'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments