Anne Usulü Nefis Çilek Reçeli
2kg çilek
Sponsorlu Bağlantılar
2 kğ şeker3/4 ADET limon tuzu
3 adet karanfil arzuya göre 🍓1 tatlı kaşığı tereyağ
Yapılışı: çilekleri yıkayıp yapraklarını kesiyoruz sonra büyük olanları 2ye 3ce kesip üzerine şekeri döküp kapağını kapatıyoruz kendi suyunu salınca sabah kaynatmaya başlıyoruz önce normal ateşte sonra kısık ateşte yarım saat kadar kaynatıyoruz limon tuzunu sonra parlak olması ve köpürmemesi için tereyağını koyup karıştırıyoruz karanfilde nefis bir aroma katıyor üzerindeki köpüğü gidince bir cam tabağa alıp az soğumasını bekleyip koyulaşıp koyulaşmadığını kontrol ediyoruz soğuyunca anlaşılıyor zaten ateşini kapatıp sicakken kavanozlara koyup kavonozlari ters ceviriyoruz kapakları tutunca içe doğru çökünce ister kilerde isterseniz buzdolabında muhafaza edilebilir kavonoz açılınca mutlaka buzdolabında bekletmek gerekiyor sevenlerine afiyet 😋 olsun hayatmutfagm'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments