Çikolatalı Islak Kek - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

19 Haziran 2020 Cuma

Çikolatalı Islak Kek

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Çikolatalı Islak Kek
Malzemeler
Keki için:
4 yumurta 
1,5 su bardağı şeker 
1 vanilya 
Yarım su bardağı sıvıyağ 
3 tatlı kaşığı kakao 
1 su bardağı süt 
2 su bardağı un 
1 kabartma tozu 
Portakal kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
Sosu için:
1 kutu sıvı krema 
Yarım su bardağı süt 
Yarım su bardağı sıvıyağ 
1 Türk kahve fincanı şeker 
2 tatlı kaşığı kakao 
50 gr sütlü çikolata 
50 gr bitter çikolata 






Hazırlanışı 
Yumurtalar, şeker ve vanilya iyice köpürene kadar çırpılır. Sonra sıvıyağ, kakao ve süt eklenip tekrar çırpılır. En son un ve kabartma tozu ilave edilir ve homojen bir kıvam elde edilene kadar çırpılır.
Hamur yağlanmış büyük boy dikdörtgen borcama yayılır ve alt/üst ayarda 180 derecede yaklaşık 35 dakika pişirilir.
Sosu için sıvı krema, süt, sıvıyağ, şeker ve kakao karıştırılır ve kaynayana kadar ocakta tutulur. 
Ocak’tan alınan sosun içine çikolatalar eklenir ve eriyene kadar karıştırılır. 
Kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimlenir ve ılınmış çikolata sosu üzerinde gezdirilir.
İyice soğuyan keki arzu ettiğiniz gibi süsleyebilirsiniz.gulsen_atmaca'ya tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments