Kayısı Reçeli - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

19 Haziran 2020 Cuma

Kayısı Reçeli

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
KAYISI REÇELİ ( Kireç suyunda)
3 kg kayısı (yumuşak olmayacak )
2,5 kg toz şeker
2 litre su
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 kase toz kireç
3 litre su
Öncelikle sönmemiş kirece su ekleyelim karistiralim 1 saat bekletelim. Duru su yüzeye çıkmış ise kirec dibe çökmüşse üzeri kaymaksi bir tabaka oluşmuşsa dikkatlice suyu başka bir kaba süzelim. Kayısıları ortadan ikiye bölelim. Kayısıların üzerini kapatacak şekilde kireç suyunu (duru suyu) dökelim 3-4 saat bekletelim. Bu arada çekirdekleri kıralım içlerini bir taşım kaynatalım kabuklarını soyalım. Kayısıları kireçli sudan alalım 3-4kez bol suda yıkayalım süzülmesi için süzgeçte bekletelim. Şekeri ve suyu ocağa alalım. Serbet kaynayıp çok koyu bir kıva alınca kayısıları ve soyduğumuz çekirdek içlerini şerbete ekleyelim. Kayısılar suyunu saldığı için şerbetimiz yeniden seyrelecektir. Tekrar kıvam almasını bekleyelim. Bu arada üzerinde oluşan köpükleri kevgir yardımıyla alalım. 





Recelimizin olgunlaşması yaklaşık yarim ila bir saat sürecektir. Olduğununu anlamak için bir tabaga bir iki kaşık şerbetimizden koyalım 2-3 dk dolapta bekletelim istenilen kıvama gelmişse limon tuzunu ekleyip iki dk daha kaynatip ocaktan alalım. Kavanozlara bölelim. Ben reçellerimi steril ettiğim kavanozlara sıcak sıcak koyup kapatıp ters çevirdim bu şekilde vakumladim. NOT:Tanesi bol olsun istiyorsanız su oranını biraz azaltabilirsiniz.sultan_ozgul_tursen'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments