Sponsorlu Bağlantılar
KİREÇ KAYMAĞINDA KABAK REÇELI
2 Kg kabak soyulmu dogranmis (Antakya kabaği)
2 kg toz şeker
2 litre su
1 çay kaşığı limon tuzu
Kireç kaymağı hazırlamak için;
1 kase sönmemiş kirec
2litre su derin bi kapta karistirilarak uzerinde kaymaksi bir tabaka olusuncaya kadar bekletilir.
Bulandirmadan duru su genis bir kaba alinir. Soyarak dogranan arzu ederseniz dilimlenen kabaklar kirec suyunda yaklasik 12 saat bekletilir. 4.5 kez bol suda yikanir süzülür eger dilimleyerek yapiliyorsa çatalla bir kaç yerinden delinerek 2.3 dk suda haşlanır süzülür.(haşlama işlemi yapilmayadabilir ben şerbetini içine çekmesi için yaptim)
Ayrı bir tencerede serbet kaynatılır. Koyulasan şerbete kabaklar atılır saydamlaşıncaya kadar ve şerbeti kıvam alıncaya kadar pişirilir ocaktan almadan iki dk önce limon tuzu eklenir. Sicak olarak kavanozlara kapatilir.
Kabaklar servis tabağına alınır dilerseniz tahin döküp dövülmüş ceviz serpilerek servis yapılır 😋
Not: benim tarifim kabak tatlısindan daha çok kıvamlı bir kabak reçeli oluyor.sultan_ozgul_tursen'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments