Sponsorlu Bağlantılar
Tam Tutan Şam Tatlısı
Hamuru için:
4 su bardaği irmik
1,5 su bardaği yoğurt
1 su bardaği su
1 su bardaği şeker
1 tepelem tatli kaşiği karbonat
6 yemek kaşiği uzum pekmezi
Arası için:
Bir çay bardagi dövülmüş ceviz
Bir çay kaşiği tarçın
Şerbeti için:
5 su bardaği şeker
5 su bardaği su
Yarim limon suyu
Önce şekeri ve suyu kivam alincaya kadar kaynatalim limon suyunu ekleyelim soğumaya bırakalım.
Derin bir kapta irmik ,yoğurt, su, şeker ve karbonati kek kivamina yakin bir kivam alicak şekilde elimizle kariştiralim. Üç kaşik pekmezi tepsiye iyice sürelim hamurun yarisini yayalim eşit bir şekilde cevizi ve tarçini serpelim. Kalan hamuru dikkatlice uzerine yayalım kalan pekmezide üzerine sürelim 200 derece ısınmış firinda kizarincaya kadar pişirelim. Fırini kapatalim Soğuk şerbeti dökelim firinimiz ılık hale gelince firina alalim 3-4 saat dinlendirelim servis edelim. Akşamdan sabaha dinlenirse daha iyi sonuç alinir...sultan_ozgul_tursen'e tesekkurler.
Hamuru için:
4 su bardaği irmik
1,5 su bardaği yoğurt
1 su bardaği su
1 su bardaği şeker
1 tepelem tatli kaşiği karbonat
6 yemek kaşiği uzum pekmezi
Arası için:
Bir çay bardagi dövülmüş ceviz
Bir çay kaşiği tarçın
Şerbeti için:
5 su bardaği şeker
5 su bardaği su
Yarim limon suyu
Önce şekeri ve suyu kivam alincaya kadar kaynatalim limon suyunu ekleyelim soğumaya bırakalım.
Derin bir kapta irmik ,yoğurt, su, şeker ve karbonati kek kivamina yakin bir kivam alicak şekilde elimizle kariştiralim. Üç kaşik pekmezi tepsiye iyice sürelim hamurun yarisini yayalim eşit bir şekilde cevizi ve tarçini serpelim. Kalan hamuru dikkatlice uzerine yayalım kalan pekmezide üzerine sürelim 200 derece ısınmış firinda kizarincaya kadar pişirelim. Fırini kapatalim Soğuk şerbeti dökelim firinimiz ılık hale gelince firina alalim 3-4 saat dinlendirelim servis edelim. Akşamdan sabaha dinlenirse daha iyi sonuç alinir...sultan_ozgul_tursen'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments