Sponsorlu Bağlantılar
Yoğurdu kavanozda mı yoksa tencerede mi mayalıyorsunuz.?
Ben kavanozda mayalamayı seviyorum. Kalıp gibi tutuyor. Kavanozda ki yoğurtların bir kısmı yağsız sütten bir kısmı yağlı sütten mayalandı. Arasında hiç bir fark olmuyor. Kaymağı ilede tereyağımı yapıyorum ben 🤌bir taşta iki kuş yani😉
Sütü güzel bir şekilde kaynatalım.
Kaymaksız mayalamak isterseniz sütü soğuduktan sonra bir gece dolapta bekletip sabah kaymağını toplayın.
Tekrardan ılıtıp kavanozlara dökelim birer tatlı kaşığı yoğurt bırakıp karıştıralım. Kapağını kapatmadan üzerini örtelim.
Tekrardan ılıtıp kavanozlara dökelim birer tatlı kaşığı yoğurt bırakıp karıştıralım. Kapağını kapatmadan üzerini örtelim.
6 saat kadar bekledikten sonra yine kapağını kapatmadan dolaba kaldıralım. En az 3 4 saat bu şekilde bektelim daha sonra kapaklarını kapatalım. En az birgün bekledikten sonra tüketebilirsiniz
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments