❤BAYRAMDA EVDEYİZ❤
MALZEMELER VE YAPILIŞI (Büyük sini veya iki orta boy yuvarlak tepsi için)
❤Hamuru için:
- 1 kg baklavalık un
- 2 yumurta
- 1/2 limon suyu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1 fiske tuz
- biraz su
Bu malzemelerle kulak malzemesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. ❤70-75 gr ağırlığında 25 eşit bezeye ayrılır. Bezeler 1 saat dinlendirin.
❤1 paket mısır ve 1 paket buğdağ nişastası ve aynı miktarda unu karıştıralım.
❤Yufkaları un ve nişasta karışımıyla kocaman ve çok ince açalım.
❤1,5 kg ceviz içini dövelim. Siniye bir sıra ceviz bir sıra yufka olmak üzere yerleştirelim.En alta ve en üste iki sıra üst üste yufka koyalım.Çok kocaman yufkaları n tepsiden taşan kısımlarını kesip onlarıda aralara koyalım.
❤En az 35 - 40 arasında yufka katı olmalıdır.
❤Ensonra yufkayıda serdikten sonra tepsiye güzelce dilimleyin.
❤1 kg sıvı yağ ve 750 gr tereyağını kızdırın. Dilimlenmiş baklavanın üzerine kepçeyle gezdirin.
❤Çarşı fırınında veya evdeki fırında dikkatlice pişirin. ❤2,5 kg şeker ve 3 kg suyu 15-20 dk kadar kaynatalım.1 tane limon suyu sık~p 5 dk daha kaynatalım.
❤Şerbeti ılımaya bırakalım. Şerbet ılık baklava ılıkken şerbetini verelim.
❤Baklava yapımı zordur ve müthiş tecrübe ister.İyi yufka açamıyorsanız ve daha önce yapmadıysanız lütfen denemeyiniz.
Hiç yorum yok:
comments