Şerbet tüketimi bizim kültürümüze oldukça eski zamanlarda girmiştir. Özellikle Osmanlı zamanında pek çok farklı şerbet türünün olduğu bilinmektedir. Reyhan şerbeti gerek tadı gerekse faydaları sayesinde geçmişten bu zamana varlığını devam ettiren ender şerbetlerden biri olarak tanımlanmaktadır. Siz de içeriklerimizden reyhan şerbeti hakkında merak ettiğiniz soruların tamamına yanıt bulabilirsiniz.
Reyhan Şerbeti Faydaları Nelerdir?
Şerbetler sadece tatları güzel olduğu için ya da serinletici etkilerinden istifade etmek için tüketilmemektedir. Doğru şekilde yapılan şerbetlerin pek çok faydası olduğunun da altı çizilmektedir. Reyhan şerbetinin faydaları bu kapsamda örnek olarak gösterilebilmektedir. Zira bu şerbetin açıklanan faydaları arasında;
Hazımsızlığı gidermesi,
Bağırsakların hızlı çalışmasını sağlaması,
Ağızdaki yaraları tedavi etmesi gibi ana başlıklar sayılabilmektedir.
Kişiler şerbet tüketimlerini sorunlarına göre gerçekleştirmek de zorundadır. Hazımsızlığın giderilmesi için şerbetin içilmesi yeterli olacaktır. Ancak örneğin ağız yaralarının giderilmesinde tüketim yeterli değildir. Ağzında yararlar olanların düzenli aralıklar ile bu şerbeti gargara etmeleri önerilmektedir. Gargaranın sıklığı tedaviden olumlu yanıt alınması halinde azaltılabilmektedir.
Reyhan şerbeti zayıflatır mı gibi konu başlıkları da internet üzerinden yoğun bir şekilde araştırılmaktadır. Uzmanlar bu şerbetin yağ yakıcı özelliğinin olduğunun altını çizmektedir. siz de spor ya da diyet rutininize reyhan şerbeti ekleyerek normalden daha kısa süre içerisinde kilo verebilirsiniz.
Reyhan Şerbeti Neye İyi Gelir?
Öksürük farklı nedenler yüzünden kendini gösterebilen sıkıntılardan biridir. Çok şiddetlenmesi özellikle geceleri oluşması kişilerin uyumasına da mâni olmaktadır. Reyhan şerbetinin yararları kapsamında öksürük tedavisi de sayılabilmektedir. Zira şerbeti düzenli ve olması gerektiği gibi tüketenlerin öksürük sorunları azalmaktadır. Ancak bu durumun gerçekleşmesi için öksürüğün farklı bir hastalığın semptomu olmaması gerekmektedir. Bu da çay tüketiminden önce bir doktora muayene olunmasının gerekliliğini ortaya koymaktadır.Reyhan şerbetinin iyi geldiği şeylerden biri de baş dönmesidir. Bireyler başta kan şekerlerinin düşmesi olmak üzere farklı nedenler yüzünden baş dönmeleri yaşayabilmektedir. Baş dönmelerinin giderilmesi için bir bardak kadar reyhan şerbetinin içilmesi yeterli olacaktır.
Reyhan Şerbeti Kuru Reyhandan Yapılır Mı?
İnternet üzerinden ya da çevreden reyhan şerbetinin yapılması ya da diğer bir tabir ile tarifi hakkında pek çok farklı şey bulunabilmektedir. Bu konuda farklılıkların oluşması yeni tariflerin denenmesinden, geleneksel olan yöntemlerin alternatiflerinin bulunmasından ileri gelebilmektedir. Ancak genel kanı reyhan şerbetinin gerek kuru reyhandan gerekse taze olan reyhandan yapılabileceği yönündedir.
Kuru reyhandan şerbeti yapmak isteyenlerin;
Kuru reyhan
Şeker
Su
Karanfil gibi malzemeleri hazırlamaları gerekmektedir.
Malzemelerin hazırlanmasından sonraki aşama hepsinin bir tencerede toplanarak kaynatılmasından ibarettir. Karanfilin opsiyonlu bir malzeme olduğunun altı çizilmektedir. Ancak reyhan şerbetine çok yakıştığı için hemen herkes tarafından tercih edildiği bilinmektedir. Siz de damak zevkinize göre şerbetinize karanfil ya da tarçın çubuğu ekleyebilirsiniz.
Reyhan Şerbeti Nasıl Yapılır?
Merak edenler için evde reyhan şerbeti yapımı konusunda birbirinden farklı alternatifler sunulabilmektedir. Dileyenler kaynatma dileyenler için ise demleme usulü üzerinden şahane sonuçlar alınması mümkündür. Kaynatarak reyhan şerbeti yapmak isteyenlerin yukarıdaki tarifi taze olan reyhan için de uygulamalarında bir sakınca yoktur. Demleme usulü için ise:
Reyhan
Şeker
Kaynar su
Limon tuzu gerekmektedir.
Şerbetin hazırlanması için henüz sıcaklığını kaybetmemiş olan suyun içerisine damak zevkine göre şeker eklenmelidir. Birkaç parça limon tuzu da karışıma katılarak karıştırılmaya başlanmalıdır. Erime tamamlandığında sıra reyhana gelmektedir. Aromanın iyi bir şekilde çıkmasını isteyenlere reyhanı birkaç parçaya bölmeleri önerilmektedir. Karışıma reyhan da eklendikten sonra dinlenmeye bırakılmalıdır. Üstü örtülerek beş saat kadar dinlenen reyhan şerbeti içilmeye hazır hale gelmiş olmaktadır.
Reyhan Şerbeti Neden Mavi Olur?
Reyhan şerbeti rengi dolayısı ile de dikkatleri üzerine çekmektedir. Bu bağlamda şerbetin kimilerine göre kırmızı tonlu kimilerine göre ise mavi tonlu bir rengi bulunmaktadır. İkisinin karışımını da renk olarak belirleyenler bulunmaktadır. Burada renk ölçütlerinde;
Reyhanın tazelik durumu,
Ne şekilde demlendiği,
Ne kadar süredir beklediği gibi konu başlıkları gündeme gelmektedir.
Aromasını yoğun sevenler normal ölçülerden daha çok reyhan kullanmayı tercih etmektedir. Bu da otomatik olarak rengin koyulmasına neden olmaktadır. Gereğinden daha az reyhan kullanmak da açık renkte bir şerbet elde edilmesi sonucuna kapı aralamaktadır.
Hiç yorum yok:
comments