Aylarca Bayatlamayan Bayram Kurabiyesi - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

22 Temmuz 2022 Cuma

Aylarca Bayatlamayan Bayram Kurabiyesi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar






Yöresel lezzetimiz
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
Sizler tarafından çok ilgi gören kömbe tarifimi tekrar yayinliyorum. Buraya dikkat çekmek istiyorum " T A R İ F İ M " i evet benim yaklaşık 15 yıldır kullandigim 5 yıldırda çevremden başlayarak Turkiyenin dört bir yanına tanıtma fırsatı bulduğum ve çok beğenilen kömbe tarifim.
" Yanlış tarif, kömbeye o koyulmaz, bu olmadan kömbe olmaz, insanlara yanlış bilgi veriyorsunuz " gibi gereksiz yorum yapacaklar lütfen açıklamamı dikkate alın ! 👍Size sizin tarifiniz sorulduğunda sizde elbette kendi tarifinizi paylaşabilirsiniz.








sultan_ozgul_tursen.

Tarifimi kaydetmeyi unutmayin👍 Bakin hizmet sinirsiz😀 yapmaya imkan bulamayanlara yapip gonderiyorum aynı tarifi de alma imkanı olmayanlar için paylaşıyorum valla herkes yapmaz bu hizmeti 🤓
Verdiğim ölçüyle yaklaşık 3 tepsi cikiyor
.
. 👉👉AYLARCA BAYATLAMAYAN KURABIYE👈👈
💟KÖMBE
💟1,5 kg un (yarısı sarı un durum bugdayi unu olacak. Normal unda kullanabilirsiniz)
💟 2 paket margarin ( tereyağı da olabilir )
💟 2,5 su bardaği şeker
💟 1 su bardagi sivi yağ
💟 yarimsu bardagi su
💟 2 paket kabartma tozu 💟 2 paket vanilya
💟 kombe baharati ( tarcin karanfil muskat damla sakizi) havanda dövülecek karışımdan 1 tatlı kasigi kullanilacak
💟 250 gr susam 💟 yarim kg dogranmiş ceviz






.
Şeker sivi yağ su kariştirilir yogurma kabinda oda sicakligindaki margarin ezilir şekerli karisim eklenir un kabartma tozu vanilya baharatlar ve ceviz eklenerek hamur hazirlanir cevizden biraz buyük hamurlar hafif ıslatılmış ve bir miktar şeker serpilmiş susama bulanarak kaliba basilir ve tepsilere dizilir 180 ila 200 derece ısıtılmış fırında uzeri hafif kizarincaya kadar pişirilir 😋
Arzu ederseniz cevizi kalıba alacağınız hamurun ortasinada koyabilirsiniz. Ama ben yerken kurabiyenin her yerinde ceviz olmasını daha çok seviyorum tercih sizin 😉👍
Hava almadan muhafaza ederseniz aylarca istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

Not : sarı un (durum bugdayi unu irmik ve makarna unu)bizim yöremizde ramazan ayinda marketlerde temin edebileceğimiz bir un sizlerde aktar veya zahirecilerden temin edebilirsin. Normal pasta ve böreklik unda kullanabilirsiniz...





Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments