Doğranmış jalapeno biber turşusu tarifi
Meksika biberi diyede geçiyor çok acı severler muhakkak yapmalı bu turşuyu bu biber etli olduğu için çok lezzetli oluyor.
Yalnız belirtmek isterim ki benim iki gün boyunca elimi yaktı eldivenle elim ağırlaşıyor diye eldivensiz yaptım ve inanın yapmadığım hic bir şey kalmadı elimin acısı geçmedi iki günün sonunda hafifledi lütfen bu biberi Çift eldivenli olarak yapın derim,
1 kg kavonoz için tarif ekliyorum siz kavanoz kg nekadarsa tarifi o şekild çoğaltıp azaltabilirsiniz
Her bir kavanoz için malzemeler ev.lezzetim
1 yemek kaşığı tam dolu salamura tuz
1 çay kaşığı limon tuzu
1 çay kaşığı çay şekeri
1 çay bardağı sirke
1 yemek kaşığı dolusu doğranmış sarımsak
1 dilim limon
Aldığı kadar kaynar su
Yapılışı
İlk önce Biberler yıkanır halka doğranır hazır edilir sarımsak soyulur halka doğranır hazır edilir ve şimdi Kavanoza en alta sarımsak eklenir üzerine biber ilave edilir kanvanoz da biberler boşluk kalmayacak şekilde bir abaratla ezmeden bastırılır üzerine tuzu,limon tuzu, şeker, sirkesi eklenir kaynar su ile su doldurulur bir kaşık sapı ile havası alınır eksik kalırsa üzeri su eklenir bir dilim limon üstüne ilave edilir sıkıca
kapak kapanır kavanoz ters bir sekilde soğuyana kadar kımıldatılmaz soğuduktan sonra ters düz bir kere kavanoz sallanır çok dikkatli rafa dizilir kışın bir çok yemekle tüketilir, deneyeceklere şimdiden afiyetler şifalar dilerim.
Ben pizzalarda , salatalarda zeytin salatası, patetes salatası birçok yerde bu turşuyu kullanırım özellikle kumpir de heryerde nefis oluyor fikir olsun sizlerede.
Hiç yorum yok:
comments