Selamlarrr:)))
#kışhazırlkları na yağlı biber turşusunuda ekleyin arkadaşlar kahvaltıda,yemeklerin yanında çok güzel oluyor👌
🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶
_Yağlı Biber Turşusu_ deryadan_tarifler
•2 kilo kırmızı kapya biber
•1 su b. üzüm veya elma sirkesi(elma kullandım)
•1 su b. sıvı yağ
•1/2 su b. su
•1 yemek kaşığı dolu kaya tuzu
•1 tatlı kaşığı şeker
•1 baş sarımsak
.
Biberler yıkayıp çekirdeklerini çıkarıp irice doğrayalım.Sarımsakları soyup ikiye üçe bölelim.Maydonozu
doğrayalım.
Geniş bir tencereye yağı,sirkeyi,suyu,tuzu ve şekeri koyup kaynatalım.Kaynamaya başlayınca biberleri ekleyelim Kapağını kapatıp 10-13 dk arası biberleri pişiriyoruz.(arada yavaşça biberleri alt üst edelim fazla pişirmeyin biberler çok yumuşamayacak hafif diriliği gitsin yeterli)Biberleri kevgirle bir tepsiye alalım üzerine sarımsak ve maydanozu ekleyip yavaş karıştıralım.
Kavanozlara biberleri dolduralım.(Benim iki kavanoz yarım,iki kavanoz da yarımdan küçük kavanoz doldu)Tenceredeki sirkeli yağlı suyu kaynatıp kavanozların üzerine paylaştıralım.Kullanılmamış kaynar suda bekletip kurulanmış kapakla üç geri bir ileri sıkıca kapatalım .Soğuduktan sonra kaldırken mutlaka kapağın tutup tutmamasını kontrol edip, serin bir yerde muhafaza edelim.Açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edelim.
Kahvaltıda,yemeklerin yanında yiyebileceğiniz nefis turşumuz hazır afiyet şifa olsun😍
Hiç yorum yok:
comments