Un Yumurta Yağ Yok Şam Tatlısı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

17 Eylül 2022 Cumartesi

Un Yumurta Yağ Yok Şam Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 




UN,YUMURTA,YAĞ YOK❌Malzemeler:

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

3 su bardağı irmik

kabartma tozu biyologanne_mutfakta

1 çay kaşığı karbonat


Şerbeti için:

2,5 su bardağı su

2,5 su bardağı toz şeker






Not: Su bardağı ölçüm 200 ml

Şerbet için su, şeker ve limonsuyunu tencereye alıp kapağı kapalı bir şekilde kaynatalim kaynadiktan sonra saate akıp 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım. Şerbeti sıcak vereceğimiz için tatlimizi fırına verdikten hemen sonra hazirlayalim✔✔✔

🔷️🔷️🔷️Tatlımızın hamurunu hazırlayalım. Bunun için geniş bir kase alıp içerisine sütü ve şekeri ilave edelim. Ve şeker tamamen eriyene kadar çırpalım. Şeker eridikten sonra irmigi ve karbonatı ilave edip karıştıralım. Hamurun üzerini streçle hava almayacak şekilde kapatıp. 24 saat buzdolabında dinlendirelim. EN AZ 12 SAAT MUTLAKA DINLENDIRILMELI✔






Dinlenmiş hamuru dolaptan alıp 5 dakika elimizle yoğuralim. Yağlanmış fırın tepsisine alıp elimizle eşit olacak şekilde yayalım. Daha sonra bir hamur karti ile Tamamen düzleştirip hamura çizikler atalım. Çiziklerle belirlediğimiz dilimlerin üzerine fıstık yerleştirip. Tatlimizi 170 derece fırında 20 dakika kadar pişirelim. Üzeri hafiften kizarmaya başladığında fırından alıp dilimleyip tekrar fırına verelim. Nar gibi kızaran tatlimizi fırından alıp. Kaynar şerbet ile buluşturalım. Tatlimiz tamamen soğuduktan sonra servise hazırdır. Afiyet bal olsun.


Materialien:

1 Tasse Kristallzucker

1 Glas Wasser Milch

3 Tassen Grieß

Backpulver

1 Teelöffel Backpulver

Für den Sirup:

2,5 Gläser Wasser

2,5 Tassen Kristallzucker

Hinweis: Tasse mit 200 ml

المواد:

1 كوب سكر حبيبي

1 كوب ماء حليب

3 أكواب سميد

مسحوق الخبز

1 ملعقة صغيرة من صودا الخبز

لتحضير الشراب:

2.5 أكواب من الماء

2.5 كوب سكر حبيبي

ملحوظة: كوب قياس 200 مل

Материалы:

1 стакан сахарного песка

1 стакан воды Молоко

3 чашки манной крупы

порошок для выпечки

1 чайная ложка пищевой соды

Для сиропа:

2,5 стакана воды

2,5 стакана сахарного песка

Примечание: мерный стаканчик 200 мл.

Materiais:

1 xícara de açúcar granulado

1 copo de água Leite

3 xícaras de semolina

fermento em pó

1 colher de chá de bicarbonato de sódio

Para o xarope:

2,5 copos de água

2,5 xícaras de açúcar granulado

Nota: Copo de 200 ml

Materials:

1 cup of granulated sugar

1 glass of water Milk

3 cups of semolina

baking powder

1 teaspoon of baking soda

For the syrup:

2.5 glasses of water

2.5 cups granulated sugar

Note: Cup measuring 200 ml






Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments