5 Kg Ölçü İle Siyah Zeytin Tarifi - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

7 Ekim 2022 Cuma

5 Kg Ölçü İle Siyah Zeytin Tarifi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 





SİYAH ZEYTİN (5 LT ÖLÇÜ)

Malzemeler:
3 kg siyah olgun zeytin (Gemlik, Mudanya, yerli) beceriklihatun
1,5 - 2 su bardağı kalın tuz
1 çay bardağı şeker (isteğe bağlı)
1 çay bardağı sirke (isteğe bağlı )
1 çay bardağı sıvı yağ (isteğe bağlı)
Yapılışı:
🔴KURULUM AŞAMASI:
Zeytinler şişeye doldurulur ara ara tuz serpilir. Sıvı yağ, sirke, şeker de ilave edilip kapağı sıkıca kapatılır ve çalkalanır. Mutfağa gidip geldikçe tekmelenir, işkence edilir 😂 1,5 2 ay bu işlem devam eder. Zeytinler suyunu salıp tuzlar erir. 2 ay sonra zeytinler tatlanmaya başlayacaktır.

 

 


 

🔴TATLANDIRMA AŞAMASI:
↔1. yöntem: Süre sonunda tadına bakılır, yiyeceğimiz kadarı boşaltılır ve güzelce yıkanır. Bir tepsiye alınır ve kurutulur. (4 ila 7 gün arası) Kuruyan zeytinlere zeytinyağı ilave edilir ve kavonozlanır afiyetle yenir. (Bu yöntemi yapacak olanlar tuz oranını biraz azaltabilir) ↔2. yöntem: (Bu yöntemle zeytinin acı suyu kavonozdaki su dışarı atılacak ve cok daha tatlı bir zeytin elde edilecek) Yiyeceğimiz kadar zeytin bir kavonoza alınır üzerini örtecek kadar su konur. Yeşil zeytinde yaptığımız gibi 3 gün ile 7 gün arası suyu hergün değiştirilir süzülür. Zeytinin tadına bakılır yeme kıvamında ise bir tepsiye dizilir ve yine kurutma işlemi uygulanır. Kuruyan zeytinler bir kavonoza alınır ve bolca zeytinyağı ile harmanlanır.

Kahvaltılarınıza yiyeceğiniz kadarını limonlu, kekikli, pul biberli, sumaklı olarak soslayabilirsiniz. Zeytin salatası yapabilirsiniz 😊
Afiyet olsun 💕





Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments