Ne anam var ne bacım 😔 öyleyse iş başa düşüyor. Deneyimleyerek en güzelini yapmaya çalışıyorum ve susuz kendi suyla ve sirkesiyle kurulan turşunun en güzeli olduğunu düşünüyorum. Haydi buyrun tarif gelsin ozaman 😊 şimdiden afiyet olsunnnn
Kıyma Turşu Yapımı (civelek turşu, doğrama turşu)
Sebzeler
1 kg lahana
1 kg havuç
1 kg kırmızı/yeşil kapya biber
1 kg taze fasulye
1 kg salatalık
1 kg yeşil domates
1 kg acı biber
Yardımcı malzemeler
250 gr sarımsak
8 yemek kaşığı kaya tuzu
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı limon tuzu
4 sb üzüm sirkesi
1.5 ad limon
1 avuç nohut
1 demet maydonoz / kereviz yaprağı / defne yaprağı
8 ad 1 litrelik cam kavanoz
Öncelikle sebzeleri güzelce yıkayalım ki tuşumuzun suyu bulanık olmasın. Yıkanan ve suyu süzülen sebzeleri ufak ufak doğradıktan sonra geniş bir kabın içerisinde diğer malzemeleride ilave edip güzelce karıştıralım ve ağzını kapatalım. 1 gün boyunca ara ara karıştırma işlemini yapalım ki sebzeler suyunu salsın.
Ertesi gün güzelce yıkanan kavanozlara sebzeleri sıkıca bastırarak, aralarına limon dilimlerini de ekleyerek dolduralım. Kabın dibinde biriken sirkeli suyu da kavanozlara bölüştürelim. Üzerlerine 1 defne yaprağı ve biraz da maydonoz ekleyerek kapakları sıkıca kapatalım.
2 gün içerisinde rengi sararmaya başlayacaktır. Su bulunıksa sebzeler iyi yıkanmamıştır, erime varsa tuz eksik gelmiştir.10 gün sonra turşularımız hazır.
Bir önceki reels videosundan yapım aşamalarını izleyebilirsiniz.
Eğer ki daha az yada daha çok malzemeden yapmak isterseniz 1 lt kavanoz için ;
1 yemek kaşığı kaya tuzu,
Yarım su bardağından 1 parmak eksik üzüm sirkesi,
1 çay kaşığı toz şeker,
Birkaç tane limon tuzu
2 dilim limon
Hiç yorum yok:
comments