Kış mevsiminin tatlıları benim için ayva ve kabak ..
Lezzeti ve rengide muhtesemse..👍🏻
Ayva tatlısı yaparken rengin ve kivamin güzel olması için püf noktalari ve detaylı tarifi hemen veriyorum ..
💝Ayva Tatlısı 💝 🔥 Malzemeler 🔥 🏵️4 adet ayva 🏵️4 çay bardağı şeker 🏵️1 çay bardağı su
Ben içine bir adet portakal kabuğu rendesi koydum çok lezzetli oldu tavsiye ederim..
🔥 Yapılışı 🔥
Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyuyoruz . İkiye bölüp çekirdeklerini temizliyoruz ..
Tenceremize yerlestiriyoruz ,üzerine şeker ve suyu koyup ağzını kapatıyoruz (portakal kabuğu rendesi de ekliyorum)
Kısık ateşte pişiriyoruz ,kaynayınca ocağın altını kapatıp ,kapağı açık şekilde yarım saat bir saat kadar bekliyoruz ..
Tekrar ocağın altını açıp pişirmeye devam ediyoruz ..
Bu işlemi 4--5 kez tekrar ediyoruz ..
Nasıl güzel bir renk aldığını göreceksiniz ..
Ayvaları mız yumuşacık ve rengi guzellesince ocağın altını kapatıyoruz...
Servis tabağına alıp üzerine arzu ettiğiniz (ceviz ,fıstık ,kaymak ,tahin ,vs ) ile servis yapıyoruz..
Afiyetle kalın...
Hiç yorum yok:
comments