SEBZELİ ERİŞTE
Malzemeler yemektarifidefterii
Ispanaklı için:
1 kg ıspanak
3 adet yumurta
Aldığı kadar un
1 çk tuz
havuçlu için:
3 adet havuç
3 yumurta
aldigi kdr un
1 çk tuz
kapya biberli:
4-5 adet kapya biber ( büyüklüğüne göre değişir)
3 yumurta
Aldığı kadar un
1çk tuz
Hazırlanışı
Temizlenmis ispanaklari hafif haşlayip suyunu iyice suzdurdukten sonra blender ile püre haline getirelim( her 1 su bardağı püre için 3 adet yumurta kullandim)sonrasında yoğurma kabına alıp üzerine yumurta ekleyip güzelce karıştırdım üzerine tuz ve yavas yavas un ekledim. sert bir hamur olana kadar un ekleyerek güzelce yoğurdum. yaptığınız hamur elinize yapismasin. sonrasinda ben tavada pişirme işlemi yapacağım için bezeleri küçük yaptım mandalina büyüklüğünde. merdane yardımı ile açtım ve tavada arkali onlu hafif beyaz goz goz olana kadar çevirerek surekli biraz pişirdim sadece ciğligi gitsin diye. yufka gibi tamamen pişirmeyin. sonrasinda tamamen pisen hamurları şerit halinde kesip ust uste koydum ( genişliği size kalmis çok genis sevmiyorum ben ) ust uste gelen seritleri üzerine hafif bastirarak bıçakla olabilecek en ince şekilde kestim. kesilen hamurları temiz bir bez üzerinde elnizle dokunduğunuzda takir takir ses cikaracak sekilde olana kadar kuruttum arada bir karıştırmayi ihmal etmeyin sonra cam kavanozlara koyup buz dolabina koydum. kapya biberli eriste için biberlerin cekirdeklerni temizleyip fırına verdim ve kozlenmesini bekledim sonrasinda kabuklarını soyup blender ile püre yaptım. sonraki aşama ıspanaklı erişte gibi havuclu eriste için havuclari soyup doğradım ve yumusasayana kadar hasladim sonrasında blender ile püre yaptım.pureniz fazla cikarsa eger ona göre yumurta oranini artırın deneyenlere afiyet olsun 😍
Hiç yorum yok:
comments