El Açması Baklava Tarifi - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

20 Nisan 2023 Perşembe

El Açması Baklava Tarifi

Sponsorlu Bağlantılar

 




El Açması Baklava Tarifi

Bu baklava için bir beğeni bırakır mısınız ♥️ Bayrama el açması baklavanız benden olsun Hamur açmakla çok arası olmayanlar sadece merdaneyle çok kolay bir şekilde baklava yapabilirler. Hem de sanki tek tek açılmış gibi Çıtır çıtır tam kıvamında bir baklava

El Açması Baklava pacikanin_mutfagi

Şerbet için;

5 su bardağı toz şeker

5.5 su bardağı su

Bir dilim limon

Tencereye tüm malzemeleri koyup orta-yüksek ateşte ortalama 25 dakika pişirin. Ama süreden ziyade kıvamına bakın. Hafif yoğun kıvamlı bir şerbet olmalı.




Sponsorlu Bağlantılar

Hamur için;

50 gr yumuşamış tereyağı

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı su

1 yumurta

2 yemek kaşığı sirke(elma-üzüm)





Bir tutam tuz

1 paket Yuva Kolay Hamur

5-5.5 su bardağı kadar un

Hamuru açmak için; nişasta( mısır veya buğday farketmez, ben mısır nişastasıyla açtım)

225 gr tereyağı

250 gr ceviz

*Tatlı sıcak şerbet soğuk

*Fansız alt üst ayarda pişiyor

*Fırın tepsisi ölçüsü 35’e 45 cm

*Tepside toplam 32 kat baklava yufkası olmuş oldu





Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments