El Açması Baklava Tarifi
Bu baklava için bir beğeni bırakır mısınız ♥️ Bayrama el açması baklavanız benden olsun Hamur açmakla çok arası olmayanlar sadece merdaneyle çok kolay bir şekilde baklava yapabilirler. Hem de sanki tek tek açılmış gibi Çıtır çıtır tam kıvamında bir baklava
El Açması Baklava pacikanin_mutfagi
Şerbet için;
5 su bardağı toz şeker
5.5 su bardağı su
Bir dilim limon
Tencereye tüm malzemeleri koyup orta-yüksek ateşte ortalama 25 dakika pişirin. Ama süreden ziyade kıvamına bakın. Hafif yoğun kıvamlı bir şerbet olmalı.
Hamur için;
50 gr yumuşamış tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
1 yumurta
2 yemek kaşığı sirke(elma-üzüm)
Bir tutam tuz
1 paket Yuva Kolay Hamur
5-5.5 su bardağı kadar un
Hamuru açmak için; nişasta( mısır veya buğday farketmez, ben mısır nişastasıyla açtım)
225 gr tereyağı
250 gr ceviz
*Tatlı sıcak şerbet soğuk
*Fansız alt üst ayarda pişiyor
*Fırın tepsisi ölçüsü 35’e 45 cm
*Tepside toplam 32 kat baklava yufkası olmuş oldu
Hiç yorum yok:
comments