CEVİZLİ KIRK KAT BAKLAVA MALZEMELER
2 adet yumurta mukaddesle_leziz_tarifler
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin oda sıcaklığında
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
1 yemek kaşığı tepeli yoğurt
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı sirke
1 çimdik tuz
3-buçuk su bardağına yakın un. baklava böreklik un kullanın
ÜZERİNE DÖKMEK İÇİN
250 tereyağı veya margarin tereyağı olursa daha güzel olur
Yarım çay bardağı sıvı yağ ve tereyağı
eritilip üzerindeki köpüğü alınıp ılık olarak dökülecek
AÇMAK İÇİN
Buğday veya mısır nişastası
ŞERBETİ İÇİN
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1 ince dilim limon
Şerbet kaynamaya başlayınca 25 dakika orta ateşte kaynatın
İÇİ
350 Gr çeviz
HAMURUN HAZIRLANIŞI
Kabın içine sıvı malzemeleri ekleyip biraz karıştırdıktan sonra unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurun
Küçük mandalina büyüklügünde 10 adet bezeler yapın tepsiye biraz un serpip bezeleri yerleştirip üzerini streçleyelim 30 dakika dinlendirdikdikten sonra nişasta yardımı ile aça bildiğimiz kadar açalım tepsiye ölçerek kesin kenar kısımları altta yerleştirip 5 beze bitince cevizini serpelim ben 3 kat ceviz yaptım aynı şekilde devam edip üstüne düzgün bir hamur kesip yerleştirip kestikten sonra yağlayıp önceden ısıtılmış 190 °derece alt üst fırında yaklaşık 1 saat 20 dakika pişirin 5 dakika havalandırdıktan sonra sıcak şerbeti döküp 3 saat sonra servis edin
DENEYECEK OLANLARA AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
comments