Salatalık turşusu mutfagimdanlezzetler27
Havalar serinledi ise turşu yapmanın tam zamanı.
Yıllardır yaptığım serin yerde koruduktan sonra hiç bozulmayan tarifim.az yapmayı da hiç bilmiyorum her zaman fazla fazla yaparım.eskiden grip olunca hemen doktora mi gidilirdi rahmetli annem bı bardak turşu suyu verir nane limon içer iyilesirdik.
Turşunun biraz tuz ve limon tuzu belli olursa çok güzel olur.
5kg bidon için
3 kg kornişon salatalık
1,5 su bardağı turşuluk iri tuz
2 su bardağı sirke
Yarım çay bardağı limon tuzu
1 yemek kaşığı şeker
Sarımsağı küçük küçük dograrsaniz aromasını daha iyi verir.
Limon tuzu ve tuzu isteğe bağlı azaltip cogaltabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
comments