Turşu zamanı geçmeden kütür kütür turşu tarifi - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

13 Ekim 2023 Cuma

Turşu zamanı geçmeden kütür kütür turşu tarifi

Sponsorlu Bağlantılar

 





Turşu zamanı geçmeden kütür kütür turşu yapmak isterseniz tarifi ekliyorum

500 Gr kornişon salatalık mutfagimdanlezzetler27

Acur

Karnıbahar 

Yeşil domates(5-6 adet) domates tuzu çok fazla içi e çeker

Havuç

Kelek

Biber (acı)

Fasulye (6-7 adet) fazlası suyunun rengini değiştirir

Lahana



Sponsorlu Bağlantılar




Suyu için

Bir su bardağından eksik kaya tuzu

2 yemek kaşığı limon tuzu

Bir yemek kaşığı toz şeker

Bir baş sarımsak

1,5su bardağı üzüm sirkesi

4-5 diş sarımsak ez

Tüm sebzeler temizlenir iyice yıkanır yarım saat suda bekletilir.temiz bir bidono doldurulur sebzerin hepsi suyu hazırlanıp üzerine dökülür.agzi sıkıca kapatılır serin güneş görmeyen yerde bekletilir.

Turşu ile ilgili

Alacağınız sebze çok taze olmalı

Limon tuzu ve tuz oranı kişiye göre değişir ben yaklaşık ölçü verdim

Bazı sebzeler tuzu çok çeker bazıları çekmez.





Sarımsak tursusuna gelince bahar ayında firik taze sarimsaktan yaptım iyice yıkadım tursum a kattım

Sarımsağı ezdigin zaman aromasını daha iyi verir ve lezzetli olur tursumuz

Bu ölçü beş kg bidon için

Sirkenin kalitesi çok önemlidir





Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments