Turşu zamanı geçmeden kütür kütür turşu yapmak isterseniz tarifi ekliyorum
500 Gr kornişon salatalık mutfagimdanlezzetler27
Acur
Karnıbahar
Yeşil domates(5-6 adet) domates tuzu çok fazla içi e çeker
Havuç
Kelek
Biber (acı)
Fasulye (6-7 adet) fazlası suyunun rengini değiştirir
Lahana
Suyu için
Bir su bardağından eksik kaya tuzu
2 yemek kaşığı limon tuzu
Bir yemek kaşığı toz şeker
Bir baş sarımsak
1,5su bardağı üzüm sirkesi
4-5 diş sarımsak ez
Tüm sebzeler temizlenir iyice yıkanır yarım saat suda bekletilir.temiz bir bidono doldurulur sebzerin hepsi suyu hazırlanıp üzerine dökülür.agzi sıkıca kapatılır serin güneş görmeyen yerde bekletilir.
Turşu ile ilgili
Alacağınız sebze çok taze olmalı
Limon tuzu ve tuz oranı kişiye göre değişir ben yaklaşık ölçü verdim
Bazı sebzeler tuzu çok çeker bazıları çekmez.
Sarımsak tursusuna gelince bahar ayında firik taze sarimsaktan yaptım iyice yıkadım tursum a kattım
Sarımsağı ezdigin zaman aromasını daha iyi verir ve lezzetli olur tursumuz
Bu ölçü beş kg bidon için
Sirkenin kalitesi çok önemlidir
Hiç yorum yok:
comments