EV BAKLAVASI
1 çay bardağı süt
1çay bardağı soda
1 adet yumurta
1çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı sirke
1paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İÇ HARCI İÇİN
500 gram fındık
500 gram ceviz içi
ŞERBETİ İÇİN
6 su bardağı şeker
6 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
BEZELERİ AÇMAK İÇİN
200 gram nişasta
ÜZERİ İÇİN
250 gram tereyağı
1çay bardağı ayçiçek yağı
HAZIRLANIŞI
Süt, yağ, soda, yumurta ,sirke ,tuz şeker karıştırılır
Homojen kıvam elde edilir
Hamurun üzeri streç de örtülerek 25 dakika dinlendirilir
Bu arada şerbet hazırlanır
Şeker ve su bir tencereye alınır
Kaynamaya başlayınca orta ateşte 20 dk kaynatılır
Limon suyu eklenir
5dk daha kaynatılır
Ardından soğumaya bırakılır
Dinlenen hamurlar 4eşit parçaya bölünür
Her bir parça 10 bezeye ayrılır.
Her beze çorba kasesi boyutunda açılır
Araları nişastalanarak
5beze üst üste konulur
Ve tepsi boyutunda açılır. Yuvarlak baklava tepsisi yağlanır
açılan yufka tepsiye serilir iç harçtan serpilir
İster sadece orta katına iç harçtan serpin
İsterseniz 2katta 1serpin
Tüm bezeler bu şekilde tamamlanır
Son katı serildikten sonra kurumaması için hemen dilimlenir
Ve yağlanır
Tereyağını eritip ayçiçek yağı ekleyelim Baklavanın üzerine dökelim
Önceden ısıtılmış 150 derece fırında
35.40 dk kadar pişirelim
Fırından çıkan tatlının ilk sıcağının çıkmasını bekleyip soğuk şerbeti dökelim..
Hiç yorum yok:
comments