Ev Baklavası - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

24 Ekim 2023 Salı

Ev Baklavası

Sponsorlu Bağlantılar





EV BAKLAVASI

1 çay bardağı süt

1çay bardağı soda

1 adet yumurta

1çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

2 tatlı kaşığı sirke

1paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

İÇ HARCI İÇİN

500 gram fındık

500 gram ceviz içi

ŞERBETİ İÇİN

6 su bardağı şeker

6 su bardağı su

Çeyrek limon suyu



Sponsorlu Bağlantılar



BEZELERİ AÇMAK İÇİN

200 gram nişasta

ÜZERİ İÇİN

250 gram tereyağı

1çay bardağı ayçiçek yağı

HAZIRLANIŞI

Süt, yağ, soda, yumurta ,sirke ,tuz şeker karıştırılır

Homojen kıvam elde edilir

Hamurun üzeri streç de örtülerek 25 dakika dinlendirilir

Bu arada şerbet hazırlanır

Şeker ve su bir tencereye alınır

Kaynamaya başlayınca orta ateşte 20 dk kaynatılır

Limon suyu eklenir

5dk daha kaynatılır

Ardından soğumaya bırakılır

Dinlenen hamurlar 4eşit parçaya bölünür

Her bir parça 10 bezeye ayrılır.

Her beze çorba kasesi boyutunda açılır

Araları nişastalanarak

5beze üst üste konulur














Ve tepsi boyutunda açılır. Yuvarlak baklava tepsisi yağlanır

açılan yufka tepsiye serilir iç harçtan serpilir

İster sadece orta katına iç harçtan serpin

İsterseniz 2katta 1serpin

Tüm bezeler bu şekilde tamamlanır

Son katı serildikten sonra kurumaması için hemen dilimlenir

Ve yağlanır

Tereyağını eritip ayçiçek yağı ekleyelim Baklavanın üzerine dökelim

Önceden ısıtılmış 150 derece fırında

35.40 dk kadar pişirelim

Fırından çıkan tatlının ilk sıcağının çıkmasını bekleyip soğuk şerbeti dökelim..






Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments