Çarşaf Börek - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

24 Ekim 2023 Salı

Çarşaf Börek

Sponsorlu Bağlantılar





ÇARŞAF BÖREĞİ

2buçuk su bardağı su

1tatlı kaşığı tuz

1yk sıvıyağ

1yk sirke

aldığı kadar un.

bu ölçüden

1tepsi çıkıyor.

HAMURLARIN ARALARINA SÜRMEK İÇİN

50 gr tereyağı ve sıvıyağ

İÇİ İÇİN



Sponsorlu Bağlantılar



4.5 adet patates

2adet soğan

1tatlı kaşığı tuz

1çay kaşığı karabiber

Biraz nane

Üzerine sürmek için sıvıyağ ve 2yk tereyağı

HAZIRLANIŞI

önce suyu tuzu sirkeyi ve sıvıyağı genişçe bir kabın içine ekleyelim

Daha sonra unu kontrollü ekleyip

hamuru güzelce yoğuralım ve 20dk kadar dinlendirelim

4 parçaya bölelim tezgahın üzerinde merdaneyle tabak büyüklüğünde açalım

her katın arasına tereyağını eritip sıvıyağ ile karıştırıp sürelim

üst üste koyalım 15.20dk kadar dinlendirelim

bu arada içini hazırlayalım

patates ve soğanları küp küp doğrayın

Ben kalın rende ile rendeleyelim nane ve

karabiber tuz birazda sıvıyağ ekleyip güzelce karıştıralım

dinlenen hamuru sofrabezinin üzerinde

elimizle çekerek açalım

Hamurun üzerine elimle biraz sıvıyağ ve tereyağı karışımı gezdirdim içten koyup 2taraflı rulo şeklinde sardım kendi etrafında sarıp Yağlı kağıt serili fırın tepsimize koydum

Bezeler bitene kadar devam ettim

üzerine sıvıyağ ve tereyağını sürüp

önceden ısıtılmış 180dc fırında

üzeri kızarana kadar pişirelim

35.40 dk yeterli oluyor.. 






Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments