ÇARŞAF BÖREĞİ
2buçuk su bardağı su
1tatlı kaşığı tuz
1yk sıvıyağ
1yk sirke
aldığı kadar un.
bu ölçüden
1tepsi çıkıyor.
HAMURLARIN ARALARINA SÜRMEK İÇİN
50 gr tereyağı ve sıvıyağ
İÇİ İÇİN
4.5 adet patates
2adet soğan
1tatlı kaşığı tuz
1çay kaşığı karabiber
Biraz nane
Üzerine sürmek için sıvıyağ ve 2yk tereyağı
HAZIRLANIŞI
önce suyu tuzu sirkeyi ve sıvıyağı genişçe bir kabın içine ekleyelim
Daha sonra unu kontrollü ekleyip
hamuru güzelce yoğuralım ve 20dk kadar dinlendirelim
4 parçaya bölelim tezgahın üzerinde merdaneyle tabak büyüklüğünde açalım
her katın arasına tereyağını eritip sıvıyağ ile karıştırıp sürelim
üst üste koyalım 15.20dk kadar dinlendirelim
bu arada içini hazırlayalım
patates ve soğanları küp küp doğrayın
Ben kalın rende ile rendeleyelim nane ve
karabiber tuz birazda sıvıyağ ekleyip güzelce karıştıralım
dinlenen hamuru sofrabezinin üzerinde
elimizle çekerek açalım
Hamurun üzerine elimle biraz sıvıyağ ve tereyağı karışımı gezdirdim içten koyup 2taraflı rulo şeklinde sardım kendi etrafında sarıp Yağlı kağıt serili fırın tepsimize koydum
Bezeler bitene kadar devam ettim
üzerine sıvıyağ ve tereyağını sürüp
önceden ısıtılmış 180dc fırında
üzeri kızarana kadar pişirelim
35.40 dk yeterli oluyor..
Hiç yorum yok:
comments