Odun ateşinde pişen çıtır kabak tatlısı
Sponsorlu Bağlantılar
Tarif ; 1 bütün bal kabağını soyup doğradım ..Göz kararı toz kireci sulandırdım ve karıştırdım…Dinlenen kireç karışımının suyunu aldım , doğranmış kabakların üzerine yüzünü basar seviyesinde döktüm 1 gece kireçli suda bekledi Kireçli sudan çıkarınca tekrar temiz suda bekletip yıkadım…Şurubu için 3 kilo şeker kullandım Örneğin 12 bardak şekere 15 bardak su şeklinde kıvamını belirledim Önce şekeri ve suyu bir taşım kaynattım Kaynayan şurubun içine kabakları ilave ettim
Tencerenin azını kapatıp odun ateşinde ortalama 2 saat pişirdim Sıcak şekilde kavanozları koyup , soğuduktan sonra kavanozların kapaklarını kapattım
Çıtır çıtır harika bir tatlı oldu ? Lamia Özbek’e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments