Tarçın lı Kurabiye
Aylarca bayatlamayan çok lezzetli bir kurabiye tarifi bırakıyorum
Malzemeler nimetli_lezzetler
250 gr tereyağı (oda ısıdında )
1 çay bardağı sıvı yağ (125ml)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
paket kabartma tozu
4 .buçuk 5 .su bardağı un
(5 bardak tam iyi geliyor ama diz yinede dikkatli ekleyin )
Kullandığım su bardağı 200 ml
Kullandığım çay bardağı 125 ml
üzeri için
3 dolu yemek kaşığı şeker
1 tepeleme dolu yemek kaşığı tarçın
Yapılışı kurabiye için bütün malzemeler yoğrulur hamur ikiye bölünür yarısınından bir parça alınır tezgahta uzunlamasına rulo şeklinde açılır üzerine hafif bastırarak ikişer parmak kalınlığında kesilir bu şekilde bir tepsi doldurulur ikinci tepsiye cevizden küçük bezeler şeklinde yuvarlanır 170 derecede önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir fırından çıkar çıkmaz şeker tarçın karışımına bulanır soğuduktan sonra hava almayan bir kaba koyup kaldırın aylarca yumuşamaz
Hiç yorum yok:
comments