Tam mevsiminde Şifa dolu pancar turşusu sukrankaymak bu turşuyu pembe kısır yaparken ve salatalarınıza da ekleyebilirsiniz çok güzel lezzetli ve renkli oluyor🫶🏻
Yarım kiloluk 2 adet kavanoz
Sponsorlu Bağlantılar
suyunu fazla yaparsanız büyük kavanozda hazırlayabilirsiniz sirke ve tuz miktarını bir miktar daha artırabilirsinizMalzemeler
3 adet kırmızı pancar
Yarım su bardağından biraz fazla üzüm sirkesi
Yarım tatlı kaşığı limon tuzu
1 buçuk tatlı kaşığı kaya tuzu
Pancarların üzerini gececek kadar su
12 adet sarımsak
6-7 dk kaynatıyoruz pancarlar çatal girebilecek kıvama gelene kadar kaynar kaynar kavanozluyoruz. 2-3 gün sonra tüketebilirsiniz Afiyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments