KİBE ( İşkembe Dolması) MUMBAR - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

26 Kasım 2018 Pazartesi

KİBE ( İşkembe Dolması) MUMBAR

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
KİBE ( İşkembe Dolması) MUMBAR
✅2 -3 tane iyi temizlenmiş kuzu işkembesi
✅1 kutu mumbar
✅1/2 kg kuşbaşı et
✅Kuyruk yağı ( lezzet versin diye)
✅nane
✅tuz
✅2 su bardağı pirinç
✅az yenibahar
✅200 gram kıyma
✅karabiber
Hazırlanışı
Az ufak doğranmış kuş başı et, küçük kuş başı şeklinde doğranmış kuyruk yağı, pirinç, nane, karabiber,tuz ve baharatlar karıştırılarak iç hazırlanır..
Mumbar hazırlanan iç ile doldurulur.( doldurmak en zor tarafı )




İşkembeler temizlenir ve bölünür ..Bir ip yardımıyla dikilir..İçi hazırladığımız iç harç ile doldurup tekrardan dikilir
Daha sonra düdüklü veya çelik tencereye konarak su eklenir pişinceye kadar kaynatılır.
NOT : Mumbar dolmasını ve işkembeyi temizledikten sonra doğranmış soğan ve dövülmüş kişnişe bulayarak en az 3-4 saat bekletmenizde fayda vardır
Afiyet olsunnevinin_mutfagi21'e tesekkurler.



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments