Baklava
Sponsorlu Bağlantılar
100gram tereyağı veya margarin oda ısısındaYarim çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Arası için
ceviz
Hamurun yapımı
Un hariç bütün malzemelerleler derin bir kaba alalım yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğuralım yarım saat dinlemeye bırakalım. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğün de bezeler alalım ve mısır nişastası veya buğday nişastası ile açabildiğimiz kadar ince açalım ceviz serpip istediğiniz şekli verelim tepsiye dizelim
👇👇👇
Üzerine
150 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağı
Eritip üzerine gezdirelim 180 derecelik fırında kizarana kadar pişirelim.
Serbeti için
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
4-5 damla limon
Tatlı sıcak serbet soğuk yada ikiside ılık şekilde buluşturalim 'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments