Sponsorlu Bağlantılar
ÇİĞ BÖREK
4 su bardağı un
1çay kaşığı tuz
Su (hamuru için aldığı kadar)
iç malzemesi için;
250 kg kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığından biraz az karabiber
Yarım çay bardak su
maydonoz(isteğe bağlı)
yapılışı:
Bir kapta un, tuz su ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığına gelecek kıvama gelinceye kadar karıştırılarak hamuru hazırlanır.15dk hamur dinlendirilir. Diğer kapta soğanlar rendelenerek, üzerine kıyma, tuz, karabiber ve su karıştırılarak harç hazırlanır.
Meydana gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, yaklaşık 20 cm çapında daireler oluşturulacak şekilde hamurlar açılır. Hazırlanan harç, daire şeklinde açılmış olan hamurun üzerine yarım ay şeklinde ince bir tabaka halinde sürülür.
Hamurun diğer kısmı harç sürülen tarafın üstüne kapatılarak, harcın dışarıya akmaması için yarım ay şekline gelen çiğböreğin kenarları bir tabakla yada kapatma tırtılı ile kesilir. Hazırlanan çiğbörekler daha önce derin bir tencerede kızdırılmış (yaklaşık 2-3 su bardağı) yağa atılarak, her iki tarafı da hafif pembeleşecek şekilde kızartılır.
not:çiğbörekler kızartıldıktan sonra havlu kağıt üzerine alınır hem yağını çeker hem de yumuşak olmasını sağlanır.Kek Dünyası'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments