Ekmek Kadayıfı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

1 Ocak 2019 Salı

Ekmek Kadayıfı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





EKMEK KADAYIFI
Kek için malzemeler;
3 yumurta
3 Türk kahvesi fincanı şeker
3 Türk kahvesi fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Karamelli şerbet için:
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Ara kreması;
Dr. Otker kaymak tadında şanti
Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri mikserle 5 dk çırptıktan sonra unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyerek karıştırıyoruz.170 derece önceden ısıtılmış fırında kapağını hiç açmadan 20 dakika pişiriyoruz. Küçük boy kare borcama yada kelepceli kalıba döküyoruz. Kek soğuduktan sonra 2 bardak şeker ve 2 bardak kaynar su ile karameli hazırlıyoruz.Şekeri tencereye koyup kısık ayarda eritiyoruz, karamel olmasi açısından en önemli sey kısık ateşte erimesi. Buna dikkat edin. iyice sıvı haline gelince üzerine yavaş yavaş 2 bardak kaynar suyu döküyoruz.Suyu kattığınızda şeker katılaşıyor, şeker tekrar eriyene kadar kaynatıyoruz.Krema için Dr. Otker kaymak tadında santi nin 2 poşetini 2 su bardağı soğuk sütle çırpıyoruz. Pisen kekimizi enlemesine ikiye bölüyoruz. Serbetin yarısını alt kısıma yayiyoruz. Illede yarisini yaymak zorunda değilsiniz. Göz kararı ıslanana dek ıslatın. Arasina kremayi sürüp üzerine üst keki kapatıp ust kekine şerbeti dökelim. 3 saat dolapta dinlendirip servis edelim.tugba_dereli_degisik_lezzetler'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments