Sponsorlu Bağlantılar
ETİMEK TATLISI(TAM ÖLÇÜ)
Malzemeler:
17 adet etimek(2 taanesini ikiye kırıp yarim kalan yerleri tamamlayacagiz resimdeki gibi)
ŞERBETİ İÇİN:
2 buçuk su bardağı su
2 su bardağı seker
MUHALLEBİSİ İÇİN:
1 kilo süt
Yarım su bardağından biraz fazla şeker.
1 su bardağından 1 yemek kaşığı eksik un
1 tatlı kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 paket toz kremşanti
ÜZERİ İÇİN:
2 poset toz kremsanti
Dövülmüş antep fıstığı
YAPILIŞI:
Öncelikle serbetimizi yapacağız. Şerbet malzemelerini tencereye alalim ve karıştıralım. 10 dakika kadar kaynatalım. 10 dakima sonra altini kapatip 10 dakika kadar dinlendirelim. 15 adet etimegi resimdeki gibi borcama dizelim. 2 adet etimegide ikiye bölüp kalan kisima koyalım. Dinlenmiş olan serbetimizi etimeklerin üzerine döküp etimeklerin çekmesini bekleyelim. Bu arada muhallebiyi yapalım. Vanilya, kremsanti ve vanilya hariç tüm muhallebi malzemelerini tencereye koyup kaynatalim. Koyulasip kaynayinca altini kapatalim ve margarin katip erimesini bekleyelim. Eriyince vanilya ve kremşantiyi katip mikserle 1 dakika kadar çırpalım. Muhallebimizde hazir. Diğer yandan 2 poset kremsantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpalım. Koyulasinca kremsantimizde hazir olmus oluyor. Bu arada şerbeti çeken etimeklerin üzerine muhallebiyi dökelim ve yayalim. Bu şekilde soguyana kadar bekleyeceğiz ki üzerine yayacagimiz kremsanti erimesin. Soguyunca kremsantimizide yayalim üzerine. 3 saat donlendirdikten sonra dilimleyip antep fıstığı ile susleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments