Ganajlı Pasta - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

1 Ocak 2019 Salı

Ganajlı Pasta

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





GANAJLI PASTA
Keki için:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağından 1 parmak eksik un
Kek ıslatmak için:
1 su bardağı süt
Kreması için:
1 paket kremsanti(paketin içindeki iki poşette kullanilacak)
1 buçuk su bardağı süt
3 yemek kaşığı torku sürme çikolata
3 yemek kaşığı labne peyniri
Ganaj için:
1 paket (200ml) sıvı krema
120 gram( bimde kasada satılan buono çikolata dan 1 buçuk paket) bitter veya sütlü çikolata
Hazırlanışı:
Öncelikle kekimizi hazırlayacağız. Yumurta ve şekerimizi köpüklenene kadar yaklaşık 3 dakika kadar çırpıyoruz. Daha sonra un haris diğer malzemeleri de katıp çırpıyoruz. Son olarak unumuzu ekleyip karıştırıyoruz.Akışkan bir kıvam oluyor. büyük boy dikdörtgen borcamı yağlayıp döküyoruz. 180 derece fırında kontrol ederek pişiriyoruz. Kekimiz pişerken kremamızı hazırlayalım. Krem şantimizi 1 buçuk su bardağı sütle çırpalım. Koyu olunca labne peyniri ve Torku sürme çikolatamızı katıp çırpalım. Dolaba koyalım ki koyulaşsın. Bu arada kekimiz piştiyse çıkaralım soğuması için. İlk sıcağı çıkıp ılıdıktan sonra 1 su bardağı soğuk sütü kekimize gezdirip ıslatalım. Kek iyice soğuduktan sonra dolaptaki kremşantimizi yayalım üzerine. Yaydıktan sonra 3-4 saat kadar dolapta bekleteceğiz. Bu bekletme suresinden dolayı akşamdan yapabilirsiniz ama ganajı dökmeyeceksiniz. Kremşantisini sürüp aksamdan dolaba koyabilirsiniz ben öyle yaptım. Kremşantimizi de yayıp dolapta beklettikten sonra son olarak ganajımızı yapalım. Kremamızı tavaya koyup kaynama noktasına gelince altını kapatıp çikolataları içine atalım. Eritip krema kıvamına getirelim. Bir köşede ılındıktan sonra borcama yayalım. Bu şekilde de 2-3 saat bekledikten sonra servis yapalım. İnanın mükemmel bir pasta. Afiyet olsuntugba_dereli_degisik_lezzetler'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments