Sponsorlu Bağlantılar
Sosyete Mantısı
5 yufka
1/2 sb (eritilmiş tereyağ)
1/2 sb su
İçi için
3 yk sıvı yağ
500 gr kıyma
4 adet orta boy soğan
1 adet kırmızı biber (olmasana olur)
1 Demet maydonoz
Tuz, kırmızı pul biber, kimyon, karabiber
Yapılışı
Kıymayı kavurunuz.Kavurduğunuz kıymanın üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip, biraz kavurduktan sonra kımızı biberi doğrayıp ekleyiniz. Bütün malzemeler piştikten sonra tuz ve baharatları ekleyerek ocağınızın altını kapatınız.İnce, ince doğradığınız maydonozu ilave edip karıştırınız.Soğumaya bırakınız.
Üzeri için
Sarımsaklı yoğurt için;
1 diş sarımsak
Yoğurt, tuz
Sos için;
4 yk sıvı yağ
1 yk (biber salçası +domates salçası )
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı pul kırmızı biber
5 yk su
Yapılışı
Su ve yağ bir kapta karıştırınız. Yufkaları üçgen şeklinde 4 adet parçaya bölünüz. Her yufkaya yağ su karışımında fırça ile sürünüz. Uzun kenarına kavurduğunuz kıyma harcından yufkaların uzun kenarına uzunlamasına koyunuz ve sarınız.Sonra kendi etrafında dolayarak Gül şekli veriniz. Bütün yufkalara aynı işlem uyguladıktan sonra kalan sıvı karışımın üzerine 2 yemek kaşığı yoğurt ekleyip çırpınız. Bu karışımında Gül şeklini verdiğiniz böreklerin üzerine sürünüz. 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiniz.Pişen böreklerin üzerine sarımsaklı yoğurt ve hazırladığımız sos’tan dökerek servis yapınız.Afiyet olsun'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments