Sponsorlu Bağlantılar
KÜRDAN KEBABI🌹
Malzemeler:
17 adet kurdan kebabi için:
11 adet uzun patlıcan (uzun ve kalın olursa ideal olur)
500 gr. kıyma
1 adet soğan
2 yemek kaşığı dolusu galeta unu
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
maydanoz (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
Öncelikle patlicanlarimizi alaca soyalım. 10 tane patlıcanı boydan 3 eşit parçaya uzunlamasina . 1 tanesini 4 parçaya bölelim. her kurdan kebabina 2 parca kızarmış patlican kullaniyoruz. yani 17 adet kürdan kebabina 34 parca kızarmış patlican kullandim. sizde parça hesabi olarak dilimlerinizi ayarlayabilirsiniz. dilimlediginiz parcalari tuzlu suda 30 dakika bekletelim. 30 dakikanin sonunda pecete ile kurulayip yagda arkali onlu kizartalim. kizaran patlicanlarimizi pecete serili tepsiye alalim ve uzerine pecete serelimki butun yağı çeksin.
Şimdi köfteyi yapalım. kofte malzemelerimizden kuru soğanı mini mini doğrayalım. butun malzemelerimizi uygun bir kaba alıp yoğuralım. son olarak mandalina büyüklüğünde köfteler koparalim. ben 17 adet yaptığım için 17 adet köfte çıkardım. koftelerimizi patlicandan artakalan yagda guzelce kızartalım. kizaran koftelerimizi bir tabaga çekelim. kızarmış patlicanlarimizdan 2 tanesini alalim. arti seklinde olacak sekilde resimdeki gibi ust uste koyalim. ortasina köftemizden koyup bohca seklinde kapatalim. bir kurdan ile tutturalim. bu tutturma asamasinda zorlanmamaniz için patlicanlarin uzun olmasi çok önemli. Eger sagdan soldan patlamalar olursa yada kisa gelirse birkac yerine birkac kurdan daha batirabilirsiniz. son olarak dilimledigimiz biber ve domateside takalim kurdana. 1 kase suda 1 kaşık salcayi eritelim. yarim çay kaşığı tuz karabiber,1 cay kaşığı tuz ve yarim cay kaşığı çay sekerimizide atalim karistiralim ve kebaplarimizin uzerine dokelim. 170 derece fırında 10-15 dakika kadar uzerlerindeki domates ve biber kozlenene kadar pişirelim. Afiyet Olsun 'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments