Leblebi Tozlu Kurabiye - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

9 Ocak 2019 Çarşamba

Leblebi Tozlu Kurabiye

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





Leblebi Tozlu Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri
✔️1 su bardağı leblebi tozu (sarı leblebi)
✔️1 su bardağı sıvı yağ ve tereyağ karışımı
✔️1 su bardağı pudra şekeri
✔️Aldığı kadar un
Leblebi Tozlu Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı
Tüm malzemeler karıştırılarak kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur hazırlanır.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
170 derecede pişirilir.Üzerleri çatlamaya başlayınca çok kızarması beklenmeden fırından çıkartılır. İyice soğuduktan sonra tepsiden alınıp servis yapılır.Afiyet olsun…
🔶🔶🔶Leblebi tozlu kurabiye püf noktası
✔️Elde ettiğiniz hamurun kulak memesi yumuşaklığında olması gerekmektedir. Bu yüzden unu kontrollü bir şekilde ilave etmeli yavaş yavaş eklemelisiniz.
✔️leblebi tozu bulamazsanız, lebleyi evde blenderda çekerek toz haline getirebilirsinizyldizkoc'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments