PORTAKAL SOSLU İRMİK TATLISI
Sponsorlu Bağlantılar
👉🏻1litre süt..1su bardak şeker...
7yk,irmik devamlı karıştırarak kaynama noktasına getirilir..
2yk,tereyağı ve 1p,vanilya ekleyip bir iki dakika daha pişirilip kapatılır..
Islatılmış tart kalıbına boşaltılır..
Dolapta 3-4saat kadar
Soğumaya bırakılır..
Sosu için..
2su bardak portakal 🍊 suyu tencereye boşaltılır..
1ufak çay bardak şeker..
2dolu yk,nişasta...
1çay kaşık zerdeçal..
Devamlı çırparak kaynatılıp kapatılır..
Soğuyan tatlı kalıbından servis tabağına ters çevirip orta boşluk kısmına sos dökülür...
Dolaba 2-3saat fanusda bekletip servise hazırdır..
(Bu ölçü düz bir tepsiyede yapılabilir )'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments