Karaköy Poğaçası - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

27 Mart 2019 Çarşamba

Karaköy Poğaçası

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





Karaköy poğaçasının tarifi ve malzeme listesi * 250gr margarin veya tereyağı * 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 çay bardağı süt
* 2 yemek kaşığı toz şeker
* 1 paket kuru maya (12 gr)
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
* 5 su bardağı un
* İçi için penir ve maydanoz Yapilişi ve hazırlama aşaması 
1. Sütü ılıtalım yoğurma kabımıza alalım. 2 yemek kaşığı şeker ve kuru mayayı ekleyelim, 5 dakika kadar bekletelim.
2. Sonra sırasıyla oda sıcaklığında yumuşamış margarini, yumurtayı, tuzu ve unun tamamını ekleyelim ve hamurumuzu yoğuralım. Yağlı bir hamur olduğu için hemen eli bırakıyor oldukça yumuşak bir hamur oluyor.
3. Tezgaha biraz un serpelim hamuru alıp avuç içimizle bastıra bastıra hamurumuzu pürüzsüz olana kadar yoğuralım.
4. Üzerine temiz bir bez örtelim ve ılık bir ortamda 20 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
5. Daha sonra cevizden biraz büyük yuvarlak parçalar alıp ortasına peynir ve maydonoz karişimi koyup kapatıp yuvarlak şekil verelim poğaçalarımıza.
6. Yağlı kağıt serilmiş tepsimize alalım.
7. Yumurta sarısını sürelim ve çatal ile artı olacak şekilde çizik atalım. Bu şekilde tepside 20 dakika kadar mayalanması için bekletelim.
8. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altın sarısı renk alana kadar pişirelim.hatayliyimutfaktayim'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments