Sponsorlu Bağlantılar
ÇİKOLATALI DİKDÖRTGEN PASTA
Pandispanyası için :
4 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıcak su
1 vanilya
1 kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
Kreması için :
3 su bardağı süt
4, 5 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağına yakın damla çikolata
1 poşet sade kremşanti
Damla çikolata
Üstündeki ganaj için :
1 paket sıvı süt kreması
150 gr bitter çikolata
Hazırlanışı
Önce kremasını yapalım soğusun. Şanti ve damla çikolata haric hepsini sute koyup karıştıralım ve karıştırarak koyulaşana kadar koyu bir muhallebi yapalım. En son üstüne damla çikolata koyup muhallebiye yedirelim ve soğumaya bırakalım. krema ılıkken toz şantiyi içine boşaltıp mikserle santiyi muhallebiye yedirelim. Kremamız hazır .buzdolabına kaldıralım dinlensin.
Ganajı için : kremayı kaynatmadan biraz ısıtalim.çikolataları içine kırıp karıştırarak eritelim. hazırladığımız ganajı dolaba kaldıralım ki koyulaşsın. (üstünü süslemek için azıcık krema ayırabilirsiniz kenara.
Sıra geldi kekine ( pandispanyasına ). 4 adet oda ısısında beklettiğimiz yumurtaları şekerle iyice çırpalım (kabarması buna bağlı ) İçine sıcak suyu koyup tekrar çırpalım. Kakao ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpıyoruz ve kabartma tozu ve un da ekleyip son kez çırpalım ve kekimiz hazır. büyük dikdörtgen borcamın dibine yağlı kağıt serip üstüne kek harcını boşaltalım. 👉 fırının 1. rafında önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 – 25 dk. kadar pişirelim.
kek ılıkken yavaşça yağlı kağıttan çıkaralım ve tam ortadan keselim. kremayı ve ganajı dolaptan çıkaralım. Kekin bir parçasını alalım ve üstüne kremanın yarısını sürelim. İsteğe göre buraya damla çikolata serpebilirsiniz. Kremanın üstüne kekin diğer parçasını düzgünce yerleştirelim. Kalan kremayla pastayı güzelce sıvayalım. Onun üstüne de ganajı güzelce yayalım yayalım. Ve süsleyelim. Dinlenince servise hazır 😉 'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments