Muzlu Halley Pasta - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

27 Şubat 2019 Çarşamba

Muzlu Halley Pasta

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





MUZLU HALLEY PASTA
Kreması için : 
2 su bardağı süt 
3 yemek kaşığı şeker 
2 yemek kaşığı un 
2 yemek kaşığı mısır nişastası 
Ilıkken eklemek için : 1 poşet sade kremşanti 
Keki için : 
4 yumurta ( oda ısısında ) 
1 su bardağı şeker 
Yarım çay bardağı sıcak su 
2 yemek kaşığı kakao 
1 vanilya 
1 kabartma tozu 
1 su bardağı un 
Islatmak için : 2 sb süt, 2 yemek kaşığı hazir çikolata sosu (şart değil ) 
Bulamak için : Hindistan cevizi , 1.5 adet muz 
Kremasını yapalım ki soğusun; ) ) sütün içine şanti hariç hepsini karistirarak koyulaşana kadar pişirelim. Koyulaşınca biraz soğutup , ılıkken içine toz şantiyi ekleyelim ve mikserle çırpalım. Krema hazır ,dolaba kaldıralım 😊
Oda ısısında yunurtaları şekerle iyiiiice çırpalım. Sıcak suyu ekleyip devam edelim çırpmaya sonra kakao, vanilya, kabartma tozu ve en son ununu ekleyip son kez çırpalım ve kek harcımız hazır 😉 tepsiye yağlı kağıt serip azıcık yağla yağlayalım ve Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dk kadar pişirelim. Kek ılıyınca yavaşça kağıttan sıyıralım ve ortadan ikiye keselim yarısına kremayı yayalım ve üstüne muz dilimleri koyalım. Kekin diğer yarısını bu muzlu parçanın üstüne yerleştirelim . Karelere keselim.sütün içine ç.sosu koyup iyice karıştıralım ve bu kare pastaların ortasından tutup çevire çevire süte batırıp çıkaralım ve oradan h.cevizine bulayalım.lokum gibi şık pastamız hazır 😉 Afiyetler olsun 👌hamideaygan75'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments