Sponsorlu Bağlantılar
DAMLA SAKIZLI SUTLAC
1 litre süt
1 çay bardağından bir parmak eksik pirinç
1 şu bardağından bir parmak eksik şeker
2 su bardagi su(pirinci haslamak icin)
2 yemek kaşığı nişasta
2yemek kasigi su (nisastayi acmak icin)
1 yumurta sarisi
1 adet vanilya
3 adet falim sakız
Üzeri için
Findik
Falim sakizlarimizi buzlukta dondurup daha sonra ezerek toz haline getiriyoruz.pirinci yıkayıp tencereye alıyoruz ve 2 su bardagi su ile hasliyoruz suyunu cekene kadar.pirincler pisince sütü ve şekeri ilave ediyoruz.bir kasede nisastayi 2 kasik suyla aciyoruz ve icine yumurta sarisini koyup iyice cirpiyoruz.ve kaynamaya baslayan sutlacin içine yavas yavas dokuyoruz ve cok hizli karistirarak hepsuni dokuyoruz.kivam alinca sakizlari ve vanilyayi koyup iyice karistiriyoruz.kivami koyulasinca kucuk fırın kaplarina alıp.içine yarisina kadar gelecek sekilde su doldurdugumuz fırın tepsisine koyuyoruz ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kizarana kadar pisiriyoruz.iyice soguduktan sonra buz dolabına kaldırabilirsiniz. Fındık ve tarçın ile servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments