Sponsorlu Bağlantılar
ETLİ BRÜKSEL LAHANASI👈🏽👈🏽
ETİ İÇİN....................
300 gram kuşbaşı dana et
1 çay kaşığı dolusu dağ kekiği
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
3 adet defne yaprağı
Yarım çay kaşığı karabiber
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
500 gram Brüksel lahanası
1 adet iri kuru soğan
5 yemek kaşığı zeytinyağı
15 adet minik Baby patates yada (5 ADET İRİ BOY PATATES)
3 tane havuç
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
3-4 su bardağı arası kaynar su
Tuz,, karabiber.
⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️
ÖNCELİKLİ OLARAK KÜÇÜK BİR TENCEREYE 1 KAŞIK YAĞ KOYUP ETİMİZİ YÜKSEĞE YAKIN ATEŞTE SOTELİYORUZ. 5-6 DK SONRA SUYUNU SALDIĞINDA ORTA ATEŞTE ETİN İÇİNE KEKİK SİRKE TUZ KARABİBER VE KİMYON KATIP KARIŞTIRIYORUZ. 1 SU BARDAĞINDAN AZ KAYNAR SU EKLEYİP ETİMİZİ PİŞİRİYORUZ (Ben düdüklüde pişirdim) SONRA BÜYÜK BİR TENCEREYE ( BEN YİNE DÜDÜKLÜ KULLANDIM) 5 KAŞIK YAĞ, KIYILMIŞ SOĞAN VE SARIMSAĞI EKLEYİP KAVURUYORUZ.SONRA SALÇALARI EKLİYORUZ 2 KARIŞTIRDIKTAN SONRA ÜZERİNE PİŞİRDİĞİMİZ ETİ SUYU İLE BİRLİKTE BOŞALTIYORUZ. HAVUÇ PATATES VE LAHANALARIDA EKLEYİP, KAYNAR SUYUNU TUZ VE KARABİBERİNİ EKLEYİP SEBZELER YUMŞAYANA DEK PİŞİRİYORUZ. Afiyet olsun'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments