Etli Brüksel Lahanası - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

6 Şubat 2019 Çarşamba

Etli Brüksel Lahanası

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar







ETLİ BRÜKSEL LAHANASI👈🏽👈🏽 
ETİ İÇİN....................
300 gram kuşbaşı dana et
1 çay kaşığı dolusu dağ kekiği
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı zeytinyağı 
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi 
3 adet defne yaprağı
Yarım çay kaşığı karabiber
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
500 gram Brüksel lahanası 
1 adet iri kuru soğan 
5 yemek kaşığı zeytinyağı 
15 adet minik Baby patates yada (5 ADET İRİ BOY PATATES)
3 tane havuç
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası 
1 tatlı kaşığı acı biber salçası 
3-4 su bardağı arası kaynar su
Tuz,, karabiber.
⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️
ÖNCELİKLİ OLARAK KÜÇÜK BİR TENCEREYE 1 KAŞIK YAĞ KOYUP ETİMİZİ YÜKSEĞE YAKIN ATEŞTE SOTELİYORUZ. 5-6 DK SONRA SUYUNU SALDIĞINDA ORTA ATEŞTE ETİN İÇİNE KEKİK SİRKE TUZ KARABİBER VE KİMYON KATIP KARIŞTIRIYORUZ. 1 SU BARDAĞINDAN AZ KAYNAR SU EKLEYİP ETİMİZİ PİŞİRİYORUZ (Ben düdüklüde pişirdim) SONRA BÜYÜK BİR TENCEREYE ( BEN YİNE DÜDÜKLÜ KULLANDIM) 5 KAŞIK YAĞ, KIYILMIŞ SOĞAN VE SARIMSAĞI EKLEYİP KAVURUYORUZ.SONRA SALÇALARI EKLİYORUZ 2 KARIŞTIRDIKTAN SONRA ÜZERİNE PİŞİRDİĞİMİZ ETİ SUYU İLE BİRLİKTE BOŞALTIYORUZ. HAVUÇ PATATES VE LAHANALARIDA EKLEYİP, KAYNAR SUYUNU TUZ VE KARABİBERİNİ EKLEYİP SEBZELER YUMŞAYANA DEK PİŞİRİYORUZ. Afiyet olsuntugba_gamzeli_melek'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments