Sponsorlu Bağlantılar
Ev usulü kalburabasti
Şerbeti için :
3 su bardağı su
2.5 sb şeker
Yarım yemek kaşığı limon suyu
Hamuru için :
125 gr oda ısısında margarin veya tereyağ
1 yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağından 2 parmak eksik irmik
Yarım paket kabartma tozu
3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
İçi için : Ceviz ya da fındık kırığı
Hazırlanışı
Önce şerbeti hazırlıyoruz ki soğusun 😊 limon suyu haric hepsini tencereye koyalım. Kaynayinca altını kısıp 10 dk kadar kaynatıp limon suyu ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
Hamuru için de, un hariç hepsini ekleyelim ve güzelce karıştıralım ve yavaş yavaş un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapalım. Delikli bir suzgeci ters çevirelim. Cevizden az büyük hamurlar koparalım (çok da büyük olmasın ) azıcık bastırıp içine ceviz kırığı vs koyup her iki kenarı ortada birleştirelim ( resimleri kaydirarak bakabilirsiniz ) tatlıyı ters çevirip yavaşça tepsiye dizelim. Hepsini bu şekilde yapıp bitince önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35 dakika kadar üstü kızarana kadar pişirelim. Fırından çıktıktan 3 dk. Sonra soğuk şerbeti üstlerine gezdirerek dökelim 😉 çekmeye başladı bile 😉biraz böyle cektirdikten sonra 40 dk sonra falan tatlıları ters çevirelim. .Bu şekilde fırının kapagi açık şekilde henüz sogumayan biraz ilik fırına koyalım. Orada da serbetini güzelce çekecektir. 3 saat sonra falan çekiyor. Öğlen yaptım. Aksama tamamen çekmişti şerbeti 😊yumuşacık miss gibi tatlımız hazırr 😉 afiyetler olsun'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments