Ev Usulü Kalburabastı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

27 Şubat 2019 Çarşamba

Ev Usulü Kalburabastı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





Ev usulü kalburabasti 
Şerbeti için : 
3 su bardağı su 
2.5 sb şeker 
Yarım yemek kaşığı limon suyu
Hamuru için :
125 gr oda ısısında margarin veya tereyağ 
1 yumurta 
Yarım çay bardağı sıvı yağ 
1 yumurta 
1 çay bardağı yoğurt 
2 yemek kaşığı pudra şekeri 
1 çay bardağından 2 parmak eksik irmik 
Yarım paket kabartma tozu 
3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un 
İçi için : Ceviz ya da fındık kırığı 
Hazırlanışı
Önce şerbeti hazırlıyoruz ki soğusun 😊 limon suyu haric hepsini tencereye koyalım. Kaynayinca altını kısıp 10 dk kadar kaynatıp limon suyu ekleyelim ve soğumaya bırakalım. 
Hamuru için de, un hariç hepsini ekleyelim ve güzelce karıştıralım ve yavaş yavaş un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapalım. Delikli bir suzgeci ters çevirelim. Cevizden az büyük hamurlar koparalım (çok da büyük olmasın ) azıcık bastırıp içine ceviz kırığı vs koyup her iki kenarı ortada birleştirelim ( resimleri kaydirarak bakabilirsiniz ) tatlıyı ters çevirip yavaşça tepsiye dizelim. Hepsini bu şekilde yapıp bitince önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35 dakika kadar üstü kızarana kadar pişirelim. Fırından çıktıktan 3 dk. Sonra soğuk şerbeti üstlerine gezdirerek dökelim 😉 çekmeye başladı bile 😉biraz böyle cektirdikten sonra 40 dk sonra falan tatlıları ters çevirelim. .Bu şekilde fırının kapagi açık şekilde henüz sogumayan biraz ilik fırına koyalım. Orada da serbetini güzelce çekecektir. 3 saat sonra falan çekiyor. Öğlen yaptım. Aksama tamamen çekmişti şerbeti 😊yumuşacık miss gibi tatlımız hazırr 😉 afiyetler olsunhamideaygan75'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments