Kadayıf Tatlısı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

27 Şubat 2019 Çarşamba

Kadayıf Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





KADAYIF TATLISI
300 gr kadayıf
125 gr tereyağı
1/2 su bardağı ceviz veya fındık
Şerbeti için 
2.5 su bardağı seker 
3 su bardağı su 
3-4 damla limon suyu
Once serbet icin su ve sekeri kaynatip biraz kivam alinca bir kac damla limon sikiyoruz ve bes dk daha kaynatip altini kapatiyoruz ve sogumaya birakiyoruz.Taze kadayifimizi genisce bi kaba alıp üzerine erittigimiz tereyagini döküp iyice karistiriyoruz.ve muffin kaliplarimizin yarisini kadayifla doldurup bir bardak yardimiyla iyice bastırıyoruz ve çekilmiş cevizimizden istedigimiz kadar koyup tekrar üstünü kadayifla doldurup bardakla iyice bastiriyoruz.onceden ısıtılmış 180 derece fırında kizarana kadar pisiriyoruz.firindan çıkınca soğuk serbetimizi dökuyoruz iyice şerbeti çekince servis tabağına alabilirsiniz.serbet az gelirse ilave edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN. ✔Muffin kalibiniz yoksa aynı islemi bir kase ilede yapabilirsini.kase içinde aynı şekilde hazırlayıp bir tepsiye ters çevirip pişirebilirsiniz.ayni şekli elde edebilirsiniz. 💐🍋🌝🌝 mutfaginuru'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments