Yufka Mantı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

22 Şubat 2019 Cuma

Yufka Mantı

Sponsorlu Bağlantılar





Yufka Mantı
Sponsorlu Bağlantılar
2 adet yufka 
4 parça kemiksiz tavuk pirzola 
1 soğan 
2 yeşil biber
1 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı biber, karabiber, tuz 
Hazırlanışı;
Öncelikle tavuğu düdüklüde haşlayıp didikleyin. Soğanı ay şeklinde doğrayıp zeytinyağında biber ile beraber kavurun. Daha sonra tavukları ve tereyağını ilave edip kavurmaya devam edin. En son baharatları ve tuzu ekleyip karıştırıp ocaktan alın. Yufkaları 8 parçaya bölün. Harcı yayıp sigara böreği şeklinde yayın. Yufkanın içine ve üstüne hiçbir şey sürmeden fırına verin. İyice kızarana dek pişirin. Her bir böreği 3'e bölüp servis tabağına dizin. Üzerine haşlanmış tavuğun suyundan, sarmısaklı yoğurt ve tereyağını kırmızı biber ile kızdırarak gezdirin. En son kekik serpip servise sunabilirsiniz. (Arzuya göre daha çıtır sevenler tavuk suyunu üzerine gezdirmeyebilir.) afiyet şifa olsun..Tarifi için turkan_oktay'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments