Açma - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

22 Şubat 2019 Cuma

Açma

Sponsorlu Bağlantılar
Açma
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı ayçiçeği yağı
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Sponsorlu Bağlantılar
1 adet yaş maya
Aldığı kadar un
Üzeri için
Yumurta sarısı ve sıvıyağ
Susam corekotu
YAPILISI





Oda sıcaklığındaki malzemeler ve yaş maya yoğurma kabına alınarak yoğurulur. Kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. Üzeri tek kat bir bezle ötülerek 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak beze yapılır. Iki tanesi videoda görüldüğü gibi serit yapilip simit sekline getirilip tepsiye alinir bu islem hamur bitene kadar yapilir 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ile yumurta sarısı karıştırılarak poğaçaların üzerine sürülür. İsteğe göre susam yada çörek otu serpilir. Önceden ısıtılan 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun.Tarifi için turkan_oktay'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments