5 DAKİKA BÖREĞİ (ÇOK PRATİK MUHTEŞEM)
Sponsorlu Bağlantılar
3 yumurta2 adet yufka
100 gr beyaz peynir
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Bir tutam maydanoz
Tuz
TAVAYI YAĞLAMAK İÇİN
sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Yufka hariç, tüm malzemeleri ve ince doğranmış maydanozu bir kabın içinde güzelce çırpın. Bıçak veya mutfak makasıyla şeritler halinde kestiğiniz yufkayı tel tel ayırıp, karşıma ilave edin. Yufkalar tüm sosu çekene kadar karıştırın. Yağladığınız yanmaz yapışmaz tavaya eşit şekilde yayıp, orta ateşte kapağı kapalı şekilde pişirin. Kızarınca diğer tarafını pişirmek için bir tabağa ters çevirerek aktarıp, tekrar tavaya çiğ tarafını koyun ve kızartın. Kızaran böreği ister biraz dinlenince ister sıcak sıcak servis edin.NOT: Kullandığınız tava mutlaka yanmaz yapışmaz olmalı. Aksi takdirde, pişirirken börek tavaya yapışır ve sıkıntı yaşarsınız. Parçalanmış yufkalarınızınsa bu şekilde değerlendirebilirsiniz 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments